Fatade din sticla – Evolutia stilurilor arhitectonice este strans legata de evolutia materialelor de constructie. Astfel, aparitia materialelor inovatoare si performante permite crearea de forme originale si planuri arhitectonice moderne pentru cladirile rezidentiale sau pentru cele comerciale.
Fatade din sticla – avantaje
Din ce in ce mai mult vedem cladiri care au fatade realizate in mod preponderent din sticla. Reprezinta o solutie atractiva din punct de vedere vizual insa sunt sigure si eficiente din punct de vedere al izolarii termice?
Sticla pentru fatade nu este un material nou de constructie. A fost folosit cu succes incepand din anii 1970 pentru contructii de cladiri de tipul zgarie noi in SUA si a fost preferata datorita greutatii proprii reduse. Astfel cladirile care au structura de otel si fatade de sticla sunt mai usoare in comparatie cu constructiile de beton sau de caramida. Incepand din anul 1990 acest sistem de constructie a fost adoptat si la noi in tara mai ales pentru cladirile de birouri sau pentru centrele comerciale. Din ce in ce mai multe persoane vor sa includa stilul acesta in cladirile rezidentiale insa nu sunt siguri ca astfel de case sunt eficiente din punct de vedere energetic.
Fatadele de sticla nu sunt facute din sticla ampla. Este vorba despre sticla speciala instalata in sisteme performante de tipul Schuko care asigura un coeficient redus de transfer de caldura in amandoua directiile. Este una dintre cerintele de baza pentru sistemul acesta de fatade tinand cont de faptul ca reprezinta in jur de 90 de procente din suprafata expusa a cladirilor care au zeci de etaje si a mall-urilor.
Pe langa izolatia termica sistemele de sticla pentru fatade asigura si buna izolare foica, un element important atunci cand ai casa la strada aproape de traficul intens. It recomandam ca pentru montaj sa apelezi doar la firme recunoscute din acest domeniu care sa iti asigure cele mai bune servicii